loading...
مجله خبری پوست مو زیبایی لاغری زیباچه
دکتر حاجیلو بازدید : 79 شنبه 10 آبان 1399 نظرات (0)

عفونت یا آلودگی مو توسط عوامل قارچی، که تریکومایکوز نیز نامیده می شود، یکی از عفونتهای رایج در انسان است. عوامل شایع ایجاد کننده عفونت مو، درماتوفیت ها، گونه های Malassezia  و عوامل ایجاد کننده ای به نام Piedra هستند. دو مورد قبلی می توانند باعث ایجاد ناراحتی قابل ملاحظه ای شوند و همچنین باعث واکنش های ایمنی بدن به شکل کرین (کچلی) و شورره خارش و التهاب می شوند. علت ایجادکننده تریکومایکوزیس، همراه با جنبه های بالینی و درمان آن، در اینجا خلاصه  ارائه می شود.

تريكومايكوزیس بر اساس تعريف: به بيماري هایي از مو كه منشا قارچی دارند، اطلاق میشود. این مسأله از این بیماری به دلیل مشکل زیبایی ناشی از ریزش مو نگرانی زیادی ایجاد می کنند. آنتی ژن های این قارچ ها می توانند موجب برانگیختن التهاب شدیدی شوند که ممکن است فرد را مستاصل و درمانده کند. عفونت های باکتریایی یا ویروسی در پی این التهاب در مکانهایی غیر از پوست سر ممکن است باعث ایجاد دوره های مکرر عفونت شوند. ممکن است عفونت خواهر و برادر و هم مدرسه ای فرد را نیز درگیر کند و موجب اپیدمی کچلی شود.

این قارچ ها مستقیما بر روی فولیکول های مو تاثیر کرده و موجب ریزش مو می شوند

درماتوفیت های ایجاد کننده تریکومیکوز ممکن است ،انسانی، زئوفیلیک، حیوانی، یا ژئوفیلیک، با منشأ خاک، باشد. توانایی رشد درماتوفیت ها بر روی مو را می توان به راحتی با استفاده از روش طعمه مو، نشان داد كه شامل قرار دادن موهای استریل (استون زده شده و خشك شده) در یك گلدان حاوی خاک است. قارچهای موجود در خاک شروع به حمله به مو می کنند و با استفاده از مو به عنوان بستری برای تولید کلنی قارچ استفاده کرده و این مسأله میل آنها به استفاده ازمو را نشان می دهد. برخی از گونه های درماتوفیت همچنین می توانند  موجب سوراخ شدن ساقه مو شوند.

تینه آ کاپیتس، شایع ترین عفونت  قارچی است که معمولاً در کودکان در بازه سنی۵ تا۱۰ سال دیده می شود. کودکان پسر بیشتر مورد آلودگی قرار می گیرند. این عفونت معمولاً از طریق استفاده از تیغ های آلوده  یا وسایل آرایشی مثل قیچی درآرایشگاههایی که رعایت اصول بهداشتی انجام نمی شود، منتقل می شود. عفونت همچنین از طریق وسایل شخصی مانند حوله، شانه و برس مو اتفاق می افتد.

انواع تظاهرات بافتی در عفونت های قارچی پوست سر

انواع التهابی تینه آ کاپپیتس شامل انواع کرئون ، فاووس ، آبسه و پوستیکول (پوسته ریز) است.

انواع غیر التهابی مانند وصله خاکستری، نقطه سیاه، سبوروئیک، وصله صاف طاسی و نوع بدون کرک (نوع بزرگسالان)عفونت قارچی مو یا تریکومایکوزیس

کچلی (Tinea Capitis). در نوع دوم ، گسترش عفونت از پوست کم مو به پوست سر رخ می دهد ، که بیشتر در بزرگسالان دیده می شود. گاهی اوقات ممکن است مخلوطی از همه این انواع کچلی در یک بیمار مشاهده شود.

عفونت قارچی مو یا تریکومایکوزیس

Kerion با تورم گره ای باتلاقی مانند همراه با پوسته هایی از ریشه مو مشخص می شود و در صورت عدم درمان ممکن است باعث ایجاد زخم شود.این زخم دردناک و حساس است. نوع آبسه ای خود را به صورت یک تورم باتلاقی قرمز ملتهب صاف و بدون پوسته های فولیکولی نشان می دهد. نوع پوستیولار همراه با چرک و پوسته ریزی است.

عفونت قارچی مو یا تریکومایکوزیس

Favus نوع خاصی از کچلی است که توسط Tinea  Schoenleinii و به ندرت توسط T. violaceum و M. gypseum ایجاد می شود و به صورت دانه های چند حلقه ای  زرد-قرمز همراه با پوسته پوسته شدن و در نهایت بهم پیوستگی، تولید یک فرو رفتگی زرد شکل ظاهر می شود. جمع شدن میسلیوم (دانه های قارچ) همراه با بقایای سلولی موسوم به اسکولا با یک یا چند تار موی بلند در مرکز دیده می شود. اسکار  و ایجاد جوشگاه همیشه دنباله ای از عفونت فاووس است

در انواع تینئوس کاپیتس ،غدد لنفاوی منطقه ای در ناحیه گردن و اکسیپیتال بزرگ می شوند ،  دردناک و حساس هستند ، به ویژه در نوع التهابی کچلی . کاپیتس التهابی اغلب با واکنشهای ‘id’ همراه است ، که به دلیل انتشار آنتی ژن های قارچی در جریان خون ناشی از مکانیسم ایمنی محلی در پوست اتفاق می افتد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی تریکومایکوزیس کلیک کنید.

دکتر حاجیلو بازدید : 48 چهارشنبه 07 آبان 1399 نظرات (0)

چقدر به موهای خود اهمیت می دهید؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که موها هم جان دارند؟ آنها با روحیه شاد شما شاد می شوند و با غمگین شدن شما پژمرده می شوند. سلامت آنها نه تنها به سلامت جسم شما بلکه به روحیه و احساسات شما هم وابسته است. باید بگوییم که ریزش مو به دلیل شوک احساسی یکی از عواملی است که کمتر به آن توجه می شود.

اگر کمی اطلاعات در این زمینه داشته باشید می دانید که ریزش مو  تنها به دلایل احساسات بد ناگهانی، عدم مصرف غذای سالم یا مراقبت از مو نیست. عواملی همچون ژنتیک و غیره هم در این بین تاثیرات خود را می گذارند و ممکن است علاوه بر ریزش، باعث نازک شدن موها هم بشوند.

ریزش موها در تمام سر همیشه به صورت یکنواخت نخواهد بود و گاهی ممکن است این مشکل را در قسمتی از سر مشاهده کنید. حتما این سوال برای شما بوجود آمده است که برای جلوگیری از ریزش موها باید چه کنیم؟

راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل شوک احساسی

ریزش مو به دلیل شوک احساسی

اوقاتی که اتفاق ناگهانی و تلخی به وقوع می پیوندد بدن در حال تجربه احساسات شدید است. فعل و انفعالات زیادی در بدن رخ می دهد. یعنی زمانی که فرد حس وحشت زدگی و اضطراب را تجربه می کند و هورمون های زیادی در طول این مدت ترشح می شوند. هورمون های ترشح شده باعث می شوند که سیستم ایمنی بدن فعال شود.

در ادامه این روند البته نه در تمام افراد بلکه در اغلب آنها سیستم ایمنی در پی انجام وظیفه خود بر می آید. سیستم ایمنی در این شرایط به فولیکول های مو حمله می کنند. در نتیجه این حمله موها دچار برافروختگی می شوند و شروع به ریزش می کنند.

شایع ترین علت های ریزش مو در شوک های احساسی

مواقعی هستند که افراد به دلیل بروز یک حادثه دچار ریزش مو می شوند. برخی از آنها را در ادامه برای شما بیان کرده ایم:

  • قطع ارتباط عاطفی و شکست عشقی
  • حسرت و اندوه متاثر از مرگ دوست یا شریک عاطفی
  • ناراحتی ناشی از فوت والدین و یا یک عضو خانواده
  • غم و ناراحتی به دلیل فوت یک بچه کوچک
  • جابه جایی به مکانی مورد پسند نبوده و احساس راحتی ندارید
  • شغلی که در آن مرتب شاهد اتفاقات تلخ مردم باشید مانند اورژانس، آتش نشان یا امدادگر
  • اخراج شدن از شغل خود
  • تجربه یک شکست عصبی مانند عدم ورود به مدرسه یا مراسم خاکسپاری والدین
  • به سرقت رفتن اموال یا مورد حمله قرار گرفتن
  • بروز بیماری هولناک که منجر به افسردگی شود
  • استرس زیاد و در پی آن از دست دادن عملکرد بدن
  • پذیرش اثرات یک فاجعه تلخ طبیعی یا غیر طبیعی

گام هایی برای جلوگیری از ریزش مو در اثر ضربه و شوک

در این قسمت مواردی که به شما کمک می کند که از ریزش مو به دلیل شوک احساسی جلوگیری کنید جمع آوری شده است.

۱- با مراجعه به پزشک مطمئن شوید که استرس به دلیل شوک یا ضربه است و مربوطه به یک بیماری زمینه ای نباشد.

اگر در حال تجربه ریزش مو هستید، اینکه علت آن را فورا به ناراحتی یا اضطراب یک حادثه نسبت دهید کار اشتباهی است. استرسی که در وجود خود احساس می کنید امکان دارد دلایل بسیار زیادی داشته باشد. برای اینکه استرس خود را ریشه یابی کنید باید آن را از متخصص یعنی پزشک آن حوزه بپرسید.

همانطور که هر بیماری علت های زیادی ممکن است داشته باشد اضطراب هم احتمال دارد مربوط به یک بیماری زمینه ای باشد. به این صورت که ریزش مو و استرس را با هم تجربه کنید ولی هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند.

احتمال دارد بعد از ریشه یابی به علت هایی همچون کم کاری تیروئید،  مقاومت بدن نسبت به انسولین، لوپوس، یائسگی در خانم ها، سندرم مربوط به تخمدان پلی کیستیک و انواع عفونت های باکتریایی یا قارچی بر بخورید.

راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل شوک احساسی

۲- نسخه های پزشک را دقیقا مطابق دستورات داده شده مصرف کنید.

نسخه ای که پزشک برای شما پیچیده است کلید رشد مجدد موهای شماست بنابراین تمام تلاش خود را در جهت اجرای صحیح و کامل آن به کار گیرید ارزشش را خواهد داشت.

احتمال دارد که پزشک برای مقابله با اضطراب و احساسات بد یا بی خوابی شما که همگی منجر به ریزش مو می شوند درمان هایی مانند تجویز داروهای آرام بخش، قرص های خواب آور و غیره انجام دهد.

۳- به یک درمانگر، روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

چنانچه در حال تجربه یک حادثه تلخ باشید که در واقع درد احساسی آن فراتر از تحمل شما باشد و غم و اندوه فراوانی را حس می کنید، می بایست به پزشک روانشناس مراجعه کنید که به شما کمک کند اتفاق بوجود آمده و حجم احساسی آن را تحلیل و درک کنید. این کار علاوه بر کمک بسیار زیاد به روان شما، ریزش مو به دلیل شوک احساسی را کمتر می کند.

۴- به انداره کافی استراحت کنید.

افرادی که در حال تجربه یک شوک هیجانی منفی هستند به طور معمول در یک سیکل مدام پردازش احساسی قرار می گیرند. در ادامه این روند آنها تمامی سیستم عصبی خود را فراتر از حد معمول به کار می گیرند و این پروسه بدن را دچار مشکل می کند.

در این شرایط که هورمون های بدن بهم میریزد، خواب و استراحت کافی نخواهید داشت. به همین دلیل می بایست با افزایش میزان استراحت هم روان و هم جسم که ارتباط عمیقی باهم دارند را به حالت عادی بازگرداند.

راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل شوک احساسی

۵- به میزان توان خود بدون استرس به بدن، ورزش کنید.

حتما بعد از انجام نرمش های روزانه متوجه شده اید که ورزش موجب کاهش سطح استرس در بدن می شود. انرژی اضافی که در بدن توسط کورتیزول ها ایجاد می شوند به عنوان انرژی خروجی دفع شود و دیگر این هورمون ها باعث هجوم و حمله در سیستم نشود. در ادامه این روند دیگر واکنش خود ایمنی خودکار رخ نمی دهد که بخواهد حمله به فولیکول های مو آغاز شود.

۶- عضویت در کلاس مدیتیشن یا یوگا را مد نظر قرار دهید.

هر دو این روش ها موجب پاکسازی ذهن شما خواهد شد به گونه ای که تمرکز بر موقعیت جسمانی انجام می شود. افکار ناراحت کننده که علت بروز احساسات منفی می شوند و مرتب در ذهن شما تکرار می شوند دیگر در ذهن وجود نخواهند داشت.

۷- حتما سه بار در روز و به اندازه کافی غذا بخورید.

افرادی که دچار آسیب های عاطفی هستند در طی این بمباران فکری و روانی گرسنگی را ممکن است حس نکنند. این مورد موجب می شود که آنها کالری های مورد نیاز موها را مصرف نکنند. در این وضعیت نه تنها رشد سالم مو انجام نمی شوند موجب ریزش موها هم خواهد شد.

۸- یک رژیم سالم و غنی از محصولات ارگانیک، روغن های سالم و گوشت های آلی داشته باشید.

برای جلوگیری از ریزش مو به دلیل شوک احساسی در برنامه غذایی خود حتما محصولاتی را قرار دهید که ارزش غذایی بالایی دارند. برای این کار می بایست غذاهای شیرین، کربوهیدرات های خالی و غذاهایی که بیشتر از میزان فرآوری شده باشند را حذف کنید. غذاهایی که ارزش غذایی کافی ندارد موجب می شوند سیستم ایمنی بدن فعال شود.

۹- پروتئین کافی را دریافت کنید.

عنصر سازنده سلول های سالم مو پروتئین ها هستند. از این جهت باید مطمئن شوید مواد غذایی که در رژیم شما قرار دارد پروتئین های لازم را به بدن شما می رسانند. استیک، ماهی، مرغ، تخم مرغ، پنیر و ماست و لوبیا پروتئین های مهم را خصوصا در مورد مو به بدن می رسانند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.
دکتر حاجیلو بازدید : 43 سه شنبه 06 آبان 1399 نظرات (0)

ریزش موی تلوژن افلوویوم نوعی از ریزش مو است که معمولا پس از یک واقعه ناگوار، شوک، استرس شدید یا عمل جراحی و تصادف اتفاق می افتد. این نوع ریزش مو معمولا دربالای سر افراد ایجاد می شود.

تلوژن افلوویوم چیست؟

ریزش موی تلوژن افلوویوم وقتی تایید می شود که فرد این نوع ریزش را بیش از ۶ ماه داشته باشد. معمولا این نوع ریزش مو قابل برگشت می باشد. یک فرد مبتلا به این نوع ریزش مو معمولا تمام موهای خود را از دست نمی دهد ولی موها بطور قابل ملاحظه ای نازک و کم پشت می شوند.

ریزش موی تلوژن افلوویوم

وجه مشخصه این نوع ریزش مو، نازک شدن موها و افزایش ریزش مو می باشد. این نوع ریزش مو بیشتر در زنان اتفاق می افتد و معمولا با اختلال در چرخه رشد مو رخ می دهد. همانطور که می دانید چرخه زندگی مو شامل ۳ مرحله است:

  • آناژن یا فاز رشد
  • کاتاژن یا فاز بینابینی
  • تلوژن یا فاز استراحت و مرگ

در ریزش موی تلوژن افلوویوم در حقیقت بیشتر موها در فاز تلوژن قرار میگیرند. در حالت عادی ۵ تا ۱۰ درصد موها در فاز تلوژن هستند اما در وضعیت تلوژن افلوویوم فاز آناژن کند میشود و موها بیشتر در فاز تلوژن قرار می گیرند و فولیکول های در فاز تلوژن، از ۵% به حدود ۳۰% افزایش می یابند و باعث ریزش مو می شوند.

علائم

مهمترین علامت ریزش موی تلوژن افلوویوم افزایش تعداد موهای ریخته شده است. شخص با دیدن مو روی بالش یا در چاهک آب هنگام دوش گرفتن یا تعداد زیادی مو در شانه یا برس متوجه افزایش ریزش موی خود می شود.

ریزش موی تلوژن افلوویوم

علل:

اختلال در چرخه زندگی مو میتواند بعلل زیر اتفاق بیافتد:

  • استرس شدید: استرس های شدید و طولانی می توانند باعث ریزش موی تلوژن افلوویوم شوند. معمولا این نوع ریزش مو ۳ ماه بعد از واقعه استرس زا شروع می شود.
  • رژیم غذایی ناکافی: مو به مواد غذایی اساسی مانند پروتئین، آهن، ویتامین های خانوده B و زینک برای رشد نیاز دارد. کمبود این مواد مغذی می تواند باعث آسیب به تعداد و کیفیت موها شود.
  • کاهش وزن شدید و یا محرومیت طولانی از کالری کافی می تواند باعث ریزش موها شود.
  • حاملگی و زایمان: در طول حاملگی بیشتر موها در فاز آناژن قرار می گیرند و این وضعیت بخاطر هورمون های ترشح شده در طول حاملگی بین ۳ تا ۶ ماه طول می کشد. این وضع بعد از زایمان و افت شدید هورمونی می تواند به ریزش موی تلوژن افلوویوم منجر شود.
  • یائسگی: تغییرات هورمونی بعد از یائسگی هم می تواند باعث ریزش مو شود.
  • داروهای خاص: داروهای خاصی می توانند باعث ریزش موی تلوژن افلوویوم می شوند.
  • بیماری های زمینه ای مانند بیماری های اتوایمیون و بیماری های تیروئید می توانند یکی از دلایل تلوژن افلوویوم باشند.
  • جراحی: جراحی های سنگین، بستری طولانی مدت در بیمارستان و داروهایی که طی آن به بیمار داده می شوند یکی از دلایل اصلی تلوژن افلوویوم می باشند.
  • مسمومیت با فلزات

درمان:

درمان اینگونه از ریزش مو بستگی به علت آن دارد. وقتی علت زمینه ای ریزش مو درمان شود، رشد مو نیز به حالت عادی بر میگردد.

درمان شامل موارد زیر است:

  • تامین کمبود های غذایی از طریق یک رژیم غذایی سالم
  • درمان با هورمون برای کسانی که بعلت یائسگی دچار ریزش مو شده اند.
  • درمان اضطراب و استرس از طریق دارو یا مشاوره
  • درمان مشکلات تیروئیدی در صورتی که علت ریزش مو باشد.
  • جلوگیری از صدمات ناشی از گرما مانند اتوی مو یا سشوار زیاد و همچنین صدمات شیمیایی بعلت رنگ کردن مو یا فر کردن ها.

رژیم غذایی

در رژیم غذایی مناسب موارد زیر باید دیده شوند:

  • پروتئین به میزان کافی که باعث بهبود رشد موها می شوند. مطمئن شوید که از مواد غذایی پروتئین مانند گوشت، تخم مرغ، ماهی، لوبیا، غلات و دانه ها( آجیل) استفاده می کنید. اسید آمینه لیزین اصلی ترین عامل در رشد موها می باشد.
  • کمبود آهن می تواند باعث ریزش موی تلوژن افلوویوم باشد. استفاده از مواد غذایی سرشار از آهن می تواند به رفع کمبود آن کمک کنند. غذاهایی مانند گوشت قرمز، جگر، سبزیجات با بر گهای سبز تیره، لوبیا و عدس از منابع خوب آهن می باشند.
  • استفاده از مولتی ویتامین ها می تواند یکی از راه های تامین مواد مورد نیاز رشد مو باشد.

رشد دوباره ۳ تا ۶ ماه پس از رفع عامل ایجاد ریزش موی تلوژن افلوویوم معمولا موها مجدد رشد عادی خود را پیدا می کنند. در برخی موارد ریزش موها کم می شود ولی متوقف نمی شود. در اکثر موارد ریزش موی تلوژن افلوویم بیش از ۵۰% موها را نمی ریزاند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

دکتر حاجیلو بازدید : 46 یکشنبه 20 مهر 1399 نظرات (0)

یکی از آسیب هایی که به مرور زمان به کم پشتی و حتی کچلی بخش هایی از سر منجر می شود؛ نازک شدن موها است. این پدیده در برخی از افراد به مرور زمان و با افزایش سن رخ می دهد و تا حدی نیز طبیعی به نظر می رسد. با این حال اگر روند این امر بسیار سریع باشد یا در سنین جوانی بروز پیدا کند؛ نگران کننده خواهد بود.

با توجه به اینکه کاشت مو در سال های اخیر به عنوان یک راه حل قطعی جهت درمان ریزش و کچلی مو پیشنهاد می شود؛ افرادی که با مشکل کم مویی روبرو هستند؛ به این عمل روی می آورند. البته هر عمل جراحی با عوارض جانبی همراه است.

ما در این نوشته قصد داریم درخصوص اینکه گفته می شود کاشت مو باعث نازکی موها شود و اینکه این مسئله تا چه اندازه صحت دارد و در چه مواردی احتمال بروز آن بیشتر می شود؛ مطالبی را به اطلاع شما برسانیم.

 آیا ممکن است کاشت مو، موها را نازک تر کند؟

کاشت مو در افراد مبتلا به نازکی مو

به طور معمول چنین فرض می شود که این عمل برای افرادی مناسب است که در حال حاضر در قسمت های زیادی از سر دچار طاسی شده اند یا اینکه یک الگوی خاص کچلی در آن ها شروع به شکل گیری است. این فرض درست به نظر می رسد؛ اما باید بدانید در مواقعی که موهای بخشی از سر به دلایل مشخص یا نامشخصی دچار نازکی می شوند؛ پزشکان قادر هستند که از روش کاشت فولیکول جهت درمان بخش آسیب دیده استفاده کنند. تا اینجا بنظر می رسد که این روش حتی مشکل نازکی موها را برطرف می کند اما چه اتفاقی می افتد که افراد در اثر کاشت مو دچار نازکی مو می شوند؟

در ادامه عوامل موثر در بروز این مشکل را بررسی می کنیم:

۱-    عوامل زمینه ای

پیش از اینکه این عمل جراحی انجام شود؛ شخص کاندید را باید از نظر ابتلا به بیماری های زمینه ای که موجب ریزش یا نازکی موی سر می شود بررسی کنند. مهم ترین بیماری ها در این خصوص آلوپسی، مشکلات تیروئیدی و عفونت است. مصرف برخی داروها نیز امکان دارد که سبب بروز چنین مشکلاتی شود.

در صورتی که شخص هر یک از این مشکلات را داشته باشد؛ حتی پس از انجام عمل جراحی مشکل ریزش مو و نازکی برطرف نخواهد شد و به قوت خود باقی خواهد ماند. بنابراین به نظر می رسد که در این مورد کاشت مو تاثیری در نازکی مو ندارد و این سطح سلامت بدن شخص است که مشکل ساز می شود.

بنابراین پزشک باید پیش از انجام عمل این عوامل را شناسایی کند و درصدد رفع آن ها بربیاید. در مواقعی که این مشکلات به هر دلیلی رفع نمی شود؛ باید به شخص اطلاع داده شود که کاندید مناسبی جهت انجام این عمل نیست. البته لازم به ذکر است که حتی در صورت عدم وجود چنین مشکلاتی بدن و سلامت فرد را باید از نظر وجود اختلالات خونی که موجب بروز مشکل در هنگام عمل می شود نیز بررسس کنند. در نهایت پس از انجام تمامی این آزمایشات و دریافت تاییدیه لازم روند اجرای عمل جراحی برای شخص آغاز خواهد شد.

۲-   عدم ضخامت مناسب مو در ناحیه اهداکننده

در هر دو روش کاشت مو (FUE و FUT) بخشی از سر که موهای ضخیم و مقاومی دارد و دچار کچلی نشده است؛ به عنوان ناحیه اهداکننده انتخاب می شود. این بخش در اکثر افراد در پشت و طرفین سر است. به این دلیل که اکثر افراد در بالای سر دچار کچلی می شوند و در بخش های دیگر سر خود موهای ضخیم و پرپشتی دارند.

نکته حائز اهمیت این است که به دلیل انتخاب فولیکول های مو از ناحیه اهداکننده، موهای کاشته شده پس از اینکه رشد کنند؛ کیفیتی مشابه همان ناحیه را خواهند داشت. این موضوع اهمیت انتخاب درست ناحیه اهداکننده را نشان می دهد. بنابراین اگر فولیکول های موی کاشته شده کیفیت و ضخامت مناسبی نداشته باشند؛ به احتمال زیاد کاشت مو موجب رویش موهای نازک و بی کیفیت خواهد شد.

البته باید بدانید که این مسئله قابل پیشگیری است و اگر پزشک مناسب و حاذقی را جهت انجام این عمل انتخاب کنید؛ احتمال بروز این مشکل بسیار پایین خواهد بود.

آیا ممکن است کاشت مو، موها را نازک تر کند؟

۳-  روند طبیعی رشد مو

باید به شخص توضیح داده شود که انتظارات معقول و درستی از این عمل داشته باشد. به این دلیل که بلافاصله پس از عمل جراحی شخص با خرمنی از موی پرپشت و ضخیم مواجه نخواهد شد. البته بهره مندی از موهای زیبا به زمان احتیاج دارد؛ اما در هر صورت شما هرگز پس از کاشت مو به زمانی که بسیار جوان بودید باز نخواهیدگشت.

به این دلیل که در موهای طبیعی و سالم تراکم وجود فولیکول ها مو در هر سانتی متر مربع است. درحالی که در بهترین شرایط شما پس از کاشت حدود ۴۰ فولیکول مو در هر سانتی متر مربع خواهید داشت.

نکته دیگر اینکه شما جهت مشاهده نتایج قابل قبول از این عمل باید بین ۹ تا ۱۲ ماه صبر کنید. در بسیاری از بیماران نیز موهایی که از فولیکول های کاشت شده شروع به رویش می کنند نازک تر از قبل هستند اما فرآیند افزایش ضخامت و پرپشتی موها به آرامی و طی زمان انجام خواهدشد.

۴-   آسیب به ناحیه اهداکننده حین عمل جراحی

در برخی اوقات ممکن است که هنگام برداشت فولیکول از ناحیه اهداکننده آسیب سطحی یا شدید به بافت اسکالپ (پوست کف سر) در این ناحیه وارد شود. در این گونه مواقع اگر آسیب یا زخم واردشده به ناحیه اهداکننده موجب آسیب شدید به فولیکول شود؛ امکان دارد که رشد موها را در این ناحیه متوقف کند.

همچنین احتمال دارد که موهایی که رشد می کنند؛ ضخامت و کیفیت سابق را نداشته باشند.

۵-  روش کاشت مو مناسب برای افراد مبتلا به نازکی مو

گاهی اوقات نیز امکان دارد که در پشت و طرفین سر نیز فولیکول های ضخیم و مناسبی جهت انجام کاشت وجود نداشته و شخص در این نواحی نیز دچار الگوی ریزش مو شدید یا نازکی باشد. همچنین ممکن است که شخص به طاسی کامل دچار نباشد. در این صورت آیا جراح قادر به انجام عمل کاشت مو خواهد بود؟

با وجود اینکه از هر دو روش FUE و FUT در این خصوص استفاده می شود؛ پزشکان به طور معمول از روش FUE برای کاندیدهایی که قصد دارند که به موهای خود تراکم اضافه کنند و از نازکی مو رنج می برند؛ استفاده می کنند. به این جهت که این روش به جراح این امکان را می دهد که فولیکول سالم را از بخش های مختلفی از بدن شامل پوست سر، قفسه سینه، بازوها و ران پا انتخاب کند و در نواحی که دچار طاسی شده است یا موهای کم پشتی دارد؛ کاشت را انجام دهد. این نوع عمل جراحی کم تر از مورد دیگر تهاجمی است و دوره نقاهت کم تری خواهد داشت.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی کاشت مو کلیک کنید.
دکتر حاجیلو بازدید : 28 چهارشنبه 16 مهر 1399 نظرات (0)

پس از گذر از سن ۳۵ سالگی، حدود دو سوم آقایان درجاتی از ریزش مو را تجربه خواهندکرد. این آمار در سن پنجاه سالگی به ۸۵ درصد خواهد رسید. البته آقایان تنها افرادی نیستند که درگیر این مسئله می شوند. بیش از نیمی از خانم ها نیز دچار ریزش مو هستند که این مشکل با افزایش سن بیشتر خواهد شد.

با وجود این آمار، طبیعی به نظر می رسد که افراد زیادی به دنبال مناسب ترین روش کاشت مو باشند. متاسفانه در این خصوص راه حل های زیادی وجود دارند که تنها عملکرد آن ها خالی کردن حساب بانکی شما است و اثربخشی خاصی ندارند.

با این وجود، در سال های اخیر پیشرفت بسیاری در این زمینه شکل گرفته است و راه حل هایی ابداع شده اند که بیماران را به نتایج دلخواه می رساند. ممکن است که مشکل ریزش مو شما نیازی به جراحی نداشته باشد و با درمان دارویی رفع شود.

با این حال در برخی موارد تنها راه حل انتخاب مناسب ترین روش کاشت مو است. با توجه به اینکه دو روش کلی برای عمل جراحی کاشت مو وجود دارد؛ انتخاب مناسب ترین روش یک چالش بزرگ محسوب خواهد شد. بنابراین در ادامه با ما همراه باشید که بهترین روش را جهت کاشت مو به شما معرفی کنیم.

انتخاب مناسب ترین روش کاشت مو

برای افرادی که ریزش مو در آن ها آنقدر زیاد است که منجر به بروز کچلی در بخش زیادی از سر شده است و مشکل آن ها با درمان های دارویی مرتفع نمی شود؛ جراحی کاشت مو به عنوان یک راه حل اساسی جهت بازگرداندن رشد طبیعی و ماندگار مو پیشنهاد می شود.

امکان دارد که با شنیدن نام جراحی دچار استرس شوید و از درد و خونریزی احتمالی در این زمینه بترسید. با این وجود پیشرفت های مختلفی که در این سال ها رخ داده است و سهولت بسیاری را برای بیماران در پی داشته است. هر دو روشی که جهت کاشت مو استفاده می شوند (یعنی FUT و FUE)؛ اگر به درستی و روی شخص مناسبی انجام شوند؛ اثربخشی قابل توجهی خواهند داشت.

اما مناسب ترین روش کاشت مو کدام یک از این دو شیوه است؟ برای این منظور مشکل ریزش مو و طاسی افراد را از نقطه نظرهای مختلف بررسی می کنیم و مورد مناسب را در هر تیتر پیشنهاد خواهیم داد.

ریزش موی شدید یا فضای بدون موی وسیع

پیش از اینکه برای شخصی که دچار این مشکل است؛ عمل جراحی مناسب را معرفی کنیم؛ باید یک پیش زمینه در این خصوص داشته باشید که پیشنهاد را بپذیرید. در روش FUT که نسبت به روش دیگر قدیمی تر است؛ از بخشی از سر که موهای متراکم و ضخیمی دارد؛ یک نوار از پوست که حاوی چندین هزار فولیکول مو است، برداشته می شود.

این ردیف به طور معمول از پشت سر و به صورت گوش تا گوش برداشته خواهد شد. بافت استخراج شده به قطعات بسیار کوچکی تقسیم می شود. همزمان در بخشی که به کاشت مو نیاز دارد؛ سوراخ های ریزی ایجاد می شود که این پیوند را امکان پذیر کند.

در حالی که در روش FUE که پس از روش اول ابداع شد؛ یک ردیف از پوست سر برداشته نخواهد شد؛ بلکه فولیکول ها از ناحیه جداکننده تک تک جدا شده و در ناحیه مورد نظر قرار می گیرند. درست است که روش FUE به همراه تمامی جزئیاتی که دارد ممکن است که چند ساعت به طول انجامد. اما مزایایی نیز به همراه دارد که در تیترهای بعدی به آن ها اشاره خواهد شد.

با این توضیحات به نظر می رسد؛ در مواقعی که ناحیه وسیعی از سر درگیر کچلی و طاسی شده است؛ مناسب ترین روش کاشت مو FUT باشد. به این دلیل که در هر جلسه امکان انتقال فولیکول های بیشتری وجود دارد. در مقابل افرادی که تنها دچار کم پشتی موها هستند؛ پزشک جراح روش FUE را به آن ها پیشنهاد می دهد.

مناسب ترین روش کاشت مو را چطور تشخیص دهیم؟

نگرانی بابت عوارض جانبی و نقاهت

در بسیاری از موارد افراد پس از انجام عمل جراحی نیاز دارند که به سرعت کارهای روزمره خود را از سر بگیرند. این در حالی است که اگر جراحی کاشت مو به روش FUT انجام شود؛ خطوط عمیقی در ناحیه اهداکننده بر جای می ماند که حتی پس از گذشت مدت نقاهت طولانی نیز در بسیاری از موارد جای آن از بین نخواهد رفت.

با توجه به این مسئله مناسب ترین روش کاشت مو در افرادی که تحمل گذراندن دوران نقاهت طولانی را ندارند؛ روش FUE است. به طوری که پس از انجام این عمل به راحتی فعالیت های خود را از سر می گیرید.

عدم وجود فولیکول مناسب در قسمت پشت سر

انتخاب مناسب فولیکول های اهداکننده در میزان موفقیت عمل جراحی کاشت مو اهمیت زیادی دارد. در اکثر افرادی که دچار کچلی می شوند؛ در بخش پشت سر و کناره ها فولیکول های مو باکیفیت و ضخیم هستند. با این حال این امکان وجود دارد که این شرایط برای شخصی فراهم نباشد یا اینکه به دلیل اسکار باقی مانده از جای زخم در پشت سر، تمایلی به برداشت فولیکول از این ناحیه نداشته باشد.

در این حالت مناسب ترین روش کاشت مو FUE تشخیص داده می شود. به این دلیل که در آن امکان برداشت فولیکول از دیگر نواحی بدن همچون قفسه سینه، بازو و غیره وجود دارد.

افراد در معرض عفونت

برخی از افراد به دلیل سبک زندگی یا شغل و حرفه خود بیش از سایرین در معرض عوامل محیط دچار آسیب می شوند. برای این دسته از افراد روش کاشت مو FUT مناسب نیست. به این دلیل که زخم و جراحات ایجاد شده در این حالت بسیار بیشتر از روش دیگر است. در نتیجه، احتمال بروز عفونت در بدن شخص افزایش پیدا خواهد کرد.

این مسئله برای اشخاصی که در محیط کار یا زندگی خود با عوامل محیطی مختلفی درگیر هستند که به خودی خود خطرآفرین است و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز صحت دارد. بنابراین برای همه افرادی که در این دسته بندی قرار می گیرند؛ مناسب ترین روش کاشت مو FUE خواهد بود که جراحات کم تری را در پی دارد.

اثربخشی بالا

تمام کسانی که این روش درمانی را انتخاب می کنند؛ انتظار دارند که پس از تحمل درد و پرداخت هزینه های درمانی به هدف خود برسند و مشکل طاسی یا کم پشتی موی سر آن ها برطرف شود. طبق آمار و تحقیقات انجام شده روش FUE اثربخشی بالاتری نسبت به روش دیگر داشته است.

همچنین با توجه به گزینه هایی مانند ایمنی بیمار و دوران نقاهت یا ریکاوری پایین به نظر می رسد که مناسب ترین روش کاشت مو باشد. به همین دلیل نیز هم اکنون در کشورهای پیشرفته از مشتقاتی از روش FUE  همچون Sapphire FUE  و Mega FUE استفاده می شود که همگی روش های خلاقانه و پیشرفته ای هستند که با پیش زمینه ای از FUE انجام می گیرند.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی کاشت مو کلیک کنید.
دکتر حاجیلو بازدید : 42 سه شنبه 15 مهر 1399 نظرات (0)

روی یک ماده معدنی ضروری است که در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود. پروتئین های حیوانی منبع خوبی از روی به شمار می آیند. کمبود روی منجر به ریزش مو می شود. همچنین میزان روی در خون افرادی که به آلوپسی آندروژنتیک مبتلا هستند، بسیار پایین است. محققان معتقدند که روی به عنوان یک مهار کننده ۵-آلفا ردوکتاز مانع از ایجاد DHT می شود. این ماده مانع از بزرگ شدن پروستات و ریزش مو در مردان می شود.

اما همچنان هیچ اثباتی وجود ندارد که مصرف روی در درمان ریزش مو موثر است و این ماده معدنی به کند شدن یا جلوگیری از طاسی کمک می کند. همچنین خطرات استفاده از این ماده معدنی بسیار زیاد است. اما این خطرات معمولا شامل حال افرادی می شود که در مصرف این ماده زیاده روی می کنند.

مصرف روی (زینک) در درمان ریزش مو

روی (زینک) چیست؟

این روزها مصرف روی در درمان ریزش مو بحث داغی است. روی یک ماده معدنی ضروری برای بدن محسوب می شود. جالب است بدانید که بدن شما به این ماده نیاز دارد اما این ماده را ذخیره نمی کند. روی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. همچنین مکمل های حاوی این ماده معدنی نیز وجود دارد.

روی در موارد زیر بسیار موثر است:

  • عملکرد درست سیستم ایمنی
  • ترمیم زخم
  • تقسیم و رشد سلولی
  • رشد و نمو جسمی
  • تقویت حس بویایی و چشایی

از آن جایی که بدن توانایی ذخیره روی را ندارد، جهت کمک به این عملکردهای مهم باید از یک منبع حاوی ماده روی استفاده کنید.

طبق مطالعات انستیتوی ملی بهداشت آمریکا، پروتئین های حیوانی منبع اصلی تامین روی را برعهده دارند. این در حالی است که روی در بسیاری از غذاهای گیاهی نیز وجود دارد. اما در غذاهای گیاهی فیتات ها و ترکیبات آنتی اکسیدان نیز یافت می شود. این مواد به روی متصل می شوند و از جذب این ماده معدنی در بدن جلوگیری می کنند.

از این رو منابع گیاهی روی از جمله غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل ها منبع خوبی از این ماده معدنی محسوب نمی شوند. این بدان معنا است که گیاهخواران در معرض خطر کمبود روی قرار دارند.

کمبود روی: علائم و نشانه ها

ریزش مو یکی از نشانه های کمبود روی است. اگر چه کمبود این ماده نشانه های دیگری نیز دارد. اما این نشانه ها را باید پزشک متخصص تشخیص دهد. سوال اصلی این است که مصرف روی در درمان ریزش مو موثر است؟

آنچه که تا به امروز در رابطه با کمبود روی می دانیم، ناشی از مطالعه بر افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی خاص است. این اختلال ژنتیکی را آکرودرماتیت انتروپاتیکا می نامند که افراد مبتلا به این بیماری از کمبود شدید روی رنج می برند.

تا قبل از این که علت این اختلال کشف شود، بیماران مبتلا به این اختلال فوت می کردند. اما این مسئله نباید شما را نگران کند، زیرا برنامه غذایی نامناسب این سطح از کمبود روی را به دنبال نخواهد داشت. از این رو مصرف روی در درمان برخی بیماری ها توصیه می شود. البته همچنان باید عوارض ناشی از کمبود این ماده را جدی بگیرید.

از علائم کمبود روی خفیف به موارد زیر اشاره می کنیم:

  • از دست دادن اشتها و حس تشنگی
  • به تاخیر افتادن رشد در کودکان
  • کاهش ایمنی بدن
  • اضطراب و افسردگی
  • عدم تمرکز
  • مصرف روی (زینک) در درمان ریزش مو
  • کمبود روی شدید نیز علائم زیر را به دنبال خواهد داشت:

    • ریزش مو
    • درد معده و نفخ شدید
    • اختلالات هورمونی
    • ضایعات پوستی و آکنه دردناک

    چه کسانی در معرض خطر هستند؟

    جالب است بدانید که برخی افراد بیش از سایرین در معرض خطر کمبود روی هستند. افراد زیر در این دسته قرار می گیرند:

    • نوزادان نارس و افراد مسن
    • گیاه خوارانی که از رژیم غذایی سختگیرانه ای تبعیت می کنند
    • کسانی که دچار سوء تغذیه هستند
    • افرادی که مشروبات الکلی را به طور مداوم مصرف می کنند
    • افرادی که دچار کم خونی هستند
    • کسانی که دچار التهاب روده یا مشکلات کبدی هستند

    روی و موهای شما

    محققان معتقدند که روی به عنوان یک باز دارنده ۵-آلفا ردوکتاز (۵-ARI ) عمل می کند. این بدان معنا است که از تبدیل تستوسترون به DHT یا دی هیدروتستوسترون جلوگیری می کند. این دو ماده آندروژن های قوی هستند که در بزرگ شدن پروستات و ریزش مو نقش دارند. داروهایی مانند فیناستراید نیز به عنوان ۵-ARI عمل می کنند. مطالعه ای در سال ۱۹۸۸ بر سولفات روی انجام شد. این ماده معدنی را در این مطالعه به عنوان باز دارنده قوی فعالیت ۵-آلفا ردوکتاز معرفی کردند.

    تا به امروز در بسیاری از مطالعات اثرات مصرف روی در درمان ریزش مو بررسی شده است. البته بیشتر این مطالعات بر بیماری خود ایمن آلوپسی آره آتا تمرکز داشته اند. اکثر مردانی که با مشکل ریزش مو مواجه می شوند، بیماری آلوپسی آندروژنتیک دارند.

    • طبق یک مطالعه موردی که در مجله Trichology منتشر شده است، ممکن است علت ریزش مو در کم کاری تیروئید باشد. در واقع این مطالعه کم کاری تیروئید یا غده تیروئید کم کار را علت ریزش مو میداند. محققان در سال ۲۰۱۳ در این مطالعه موردی به نتایجی رسیدند. طبق این نتایج زمانی که روی به رژیم درمانی یک خانم مبتلا به کم کاری تیروئید اضافه می شود، بهبودی در این فرد مشاهده خواهد شد. بنابراین مصرف روی در درمان ریزش مو این افراد موثر بوده است.
    • طبق تحقیقات منتشر شده درمجله درماتولوژی بیمارانی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، میزان روی موجود در خون آن ها پایین است. اگر چه میزان روی در همه بیماران مبتلا به ریزش مو پایین است، اما این مطالعه تنها در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا و تلوژن افلوویوم صحت داشته است و بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بررسی نشده اند. البته مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۶ منتشر شد که در آن میزان روی موجود در خون افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک پایین بود.
    • چنیدین مطالعه به طور خاص بر بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا متمرکز شده اند. نتیجه این مطالعات بهبود بیماران مبتلا به این بیماری، با استفاده از مکمل های روی بوده است. از این رو در کتاب Annals of Dermatology نوشته شده است که «باید برای بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا که کمبود روی دارند، مکمل های روی تجویز کرد.»

    همان طور که می بینید شواهد متفاوت است و هیچ دلیل قطعی مبنی بر تاثیر مصرف روی در درمان ریزش مو یا کاهش آن وجود ندارد. با این وجود به سختی می توانید تحقیقی را بیابید که مسئله ای را بدون شک اثبات کرده باشد.

  • برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.
دکتر حاجیلو بازدید : 38 یکشنبه 13 مهر 1399 نظرات (0)

تاثیر بسیار موهای سالم و پرپشت بر زیبایی اشخاص مسئله ای نیست که کسی مخالف آن باشد. درست به همین دلیل نیز از دست دادن موهای طبیعی و روند آن موجب کاهش اعتماد به نفس افراد می شود. بنابراین یکی از امورات زیبایی اساسی که اکثریت جامعه به آن تمایل دارند؛ مربوط به زیبایی و سلامت موها است.

امروزه نام مزوتراپی رویتا کر Revitacare زیاد شنیده می شود و شاید شما نیز در مورد آن کنجکاو شده اید.

ما در این نوشته به کاربردهای این متد در کاهش ریزش مو می پردازیم.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare برای جلوگیری از ریزش مو

مزوتراپی رویتاکر یک روش عالی جهت جلوگیری از ریزش مو شدید است. بنابراین به تمامی کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند توصیه می شود که از این روش استفاده کنند. بهترین نتایج در این نوع درمان با انجام حداقل ۶ تا ۸ جلسه با فواصل ۱ تا ۲ هفته (بنا به تشخیص درمانگر) دیده میشود اما با این حال گاهی اوقات جهت مشاهده نتایج کامل باید چند ماه صبر کنید.

علاوه بر این حتی اگر موهای زیبا و سالمی دارید و تنها بعلت قرارگرفتن در شرایط نامساعد دچار ریزش مو شده اید، مزوتراپی پوست سر را به عنوان یک روش پیشگیرانه امتحان کنید.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare مخصوص مو

Revitacare تقویت کننده مو

راه های فراوانی جهت مبارزه با ریزش مو و قطع آن وجود دارد؛ اما آنچه موجب تمایز این روش نسبت به سایرین است؛ فرمول ابتکاری آن به شمار می رود که همانند یک جادو روی پوست سر و موی شما عمل می کند. این ماده شامل چندین ترکیب فوق العاده و سرشار از مواد مغذی است که تا عمق ریشه موهای شما نفوذ خواهد کرد. این مواد مغذی اکثر ایرادات فولیکول مو که موجب ضعف آن می شود را نابود می کنند.

مزوتراپی رویتا کر Revitacare روشی است که جهت درمان کلیه علائم ریزش مو مربوط به پوست سر و ساقه مو در زنان و مردان استفاده می شود. در واقع اسید هیالورونیک موجود در آن به طور کلی بر بهبود کیفیت مو از ریشه تا ساقه تاثیرگذار است. مزایایی که این ماده برای مو دارد؛ شامل موارد زیر می شود:

  • هیدراتاسیون پوست سر
  • کاهش ریزش مو
  • بازسازی مو
  • محافظت در برابر عوامل اکسیدکننده و مخرب
  • تغذیه فولیکول مو
  • کاهش شوره سر
  • بازگرداندن نرمی و درخشش به موها

مزوتراپی رویتا کر Revitacare چه مزایایی دارد؟

اگر پوست کف سر خشک دارید؛ ریزش مو موجب نگرانی و عدم اعتماد به نفس شما شده است؛ موهای شما آسیب دیده است و در برخی از مناطق کم پشت و نازک دیده می شود؛ مزوتراپی رویتا کر  Revitacare برای شما مناسب خواهد بود. این ویتامین درمانی مبتنی بر تزریق به منظور آبرسانی پوست سر و کمک به رویش موهای زیبا و مقاوم طراحی شده است.

در ادامه به مزایای این روش اشاره می کنیم:

۱- احیای مجدد

فولیکول های مو به موادی همچون آرژنین، گلیسین و ارنیتین احتیاج دارند که قادر به تکثیر باشند. بنابراین مزوتراپی رویتا کر Revitacare با تزریق این مواد حیاتی به موها، موجب احیا مجدد و تازگی و شادابی آن ها می شود.

۲- تقویت و محافظت

بخش اصلی موها از کراتین تشکیل شده است. مواد مفیدی همچون سیستین و روی دو ماده مهمی هستند که کراتین از آن ساخته می شود. بنابراین جهت اینکه موهای مقاومی داشته باشید؛ بهتر است که این مواد معدنی و مهم را به موها تزریق کنید.

۳- محرک رشد

یکی از ویتامین های موجود در Revitacare گروه ویتامین های B است. از جمله خواص اصلی این دسته از ویتامین ها تحریک و تسریع رشد در فولیکول های موها محسوب می شود.

۴- تغذیه و آبرسانی

در روش درمانی مزوتراپی رویتا کر Revitacare خاصیت آبرسانی که در اسید هیالورونیک وجود دارد؛ از خشکی بافت هایی که اطراف فولیکول مو وجود دارد؛ جلوگیری می کند. در نتیجه امکان ایجاد شوره سر نیز تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.

Revitacare شامل عناصر تقویت کننده و تغذیه کننده فراوانی است که ضمن تقویت و بهبود ساختار مو، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز فولیکول را در اختیار آن قرار می دهد. در نتیجه ریشه مو به خوبی تغذیه می شود و همین امر از ریزش زیاد جلوگیری خواهد کرد.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی رویتاکر کلیک کنید.

دکتر حاجیلو بازدید : 52 شنبه 12 مهر 1399 نظرات (0)

فولیکول های سالم مو بسیار فعال و همواره در حال رشد و تولید هستند. میزان رشد مو در افراد، متفاوت است ولی به طور میانگین موی هر انسان سالانه ۱۵ سانتی متر رشد می کند. برای حفظ این کارخانه های کوچک تولید مو لازم است رژیم غذایی تان سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای فولیکول های مو باشد. یکی از مواد مغذی لازم ویتامین B12 است که به نام کوبالامین نیز شناخته می شود. ویتامین B12 با کمک به تولید گلبول های قرمز غنی از اکسیژن، در رشد سالم مو نقش موثری دارد.

آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟

کمبود ویتامین B12 چگونه در رشد مو نقش دارد؟

موی شما از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است. کراتین در واقع ماده ای مرده است. به همین دلیل وقتی موهایتان را کوتاه می کنید، آسیبی نمی بینید. در حالی که فولیکول های مو زیر پوست شما قرار دارند و زنده هستند. در حقیقت پیاز مو که قسمت زیرین فولیکول است از سلول هایی ساخته شده است که این سلول ها سریع ترین میزان رشد را در بدن انسان دارند. این سلول ها هر ۲۴ تا ۷۲ ساعت یک بار تقسیم می شوند. در پایه پیاز مو، پاپیلا قرار دارد. پاپیلا حاوی رگ های خونی است و وظیفه اتصال فولیکول به شبکه خون رسانی بدن و تهیه اکسیژن و مواد مغذی لازم برای رشد مو را به عهده دارد. از آنجایی که کمبود ویتامین B12 بر تولید گلبول های قرمز خون تاثیر گذار است، وجود این ویتامین به میزان لازم برای فرایند رشد مو ضروری است.

منابع ویتامین B12

می دانیم که بدن انسان ویتامین B12 تولید نمی کند، در نتیجه بسیار حائز اهمیت است که آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کند. ویتامین B12 را می توان در منابع حیوانی مانند ماهی، مرغ، گوشت، لبنیات و تخم مرغ یافت. اکثر مردم آمریکا از طریق این منابع به میزان کافی ویتامین B12 دریافت می کنند. اما این ویتامین در منابع گیاهی وجود ندارد. به همین دلیل گیاه خواران باید برای مصرف مکمل غذایی یا غذاهای غنی شده با ویتامین B12 با پزشک متخصص مشورت کنند که با کمبود ویتامین B12 روبرو نشوند.

آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟

عوارض کمبود ویتامین B12

این ویتامین علاوه بر رشد مو برای سلامت کل بدن لازم است و کمبود ویتامین B12 باعث مشکلات متعددی همچون کم خونی در بدن می شود. کمبود جزئی ویتامین B12 ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. اما اگر همین کمبود جزئی رفع نشود، عواقب جدی مانند تپش قلب، تنگی نفس، مشکلات عصبی و افسردگی خواهد داشت. سن، بیماری کرون یا سلیاک، اختلالات سیستم ایمنی بدن، مصرف زیاد مشروبات الکلی و جراحی کاهش وزن ممکن است جذب این ویتامین را برای بدن شما دشوار کنند که در نهایت منجر به کمبود آن در بدن شود.

مصرف مکمل B12 برای ریزش مو

اگر دچار ریزش مو شده اید و احتمال می دهید به علت کمبود ویتامین B12 باشد با پزشک خود صحبت کنید که همه علل را بررسی کند. پزشک همچنین با دادن آزمایش خون، میزان ویتامین B12 شما را بررسی می کند. با توجه به نتایج آزمایش می توان به درستی تصمیم گرفت که میزان نیاز شما به مکمل چقدر است. ریزش مو انواع مختلفی دارد و فقط یک پزشک متخصص علت دقیق آن را تشخیص می دهد.

آیا کمبود ویتامین B12 موجب ریزش مو می شود؟
برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.
دکتر حاجیلو بازدید : 29 سه شنبه 08 مهر 1399 نظرات (0)

ویتامین E ماده ای مغذی و محلول در چربی است که از منابع غذایی متفاوت یا به صورت مکمل قابل دریافت است. برخی بر این باور هستند مصرف ویتامین E تأثیر مثبتی بر سلامت مو دارد. البته تحقیقات بیشتری باید انجام شود.

در این مقاله به تاثیر ویتامین E بر مو و مدارک موجود می پردازیم. همچنین توضیح می دهیم که بدن چگونه ویتامین E بیشتری دریافت می کند و مصرف این ویتامین خطرات یا عوارض جانبی دارد یا خیر.

تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

تاثیر ویتامین E بر مو

می گویند ویتامین E مزایای بسیاری برای سلامت مو دارد، اما مدارک معتبری دال بر این ادعا وجود ندارد.

بیشتر گفته ها درباره تاثیر ویتامین E بر مو  به خاصیت آنتی اکسیدانی آن در بهبود سلول ها و رشد مو مربوط می شود.

در اینجا به بررسی معمول ترین این ادعاها می پردازیم.

برای حفظ سلامت پوست سر مفید است

حین بررسی تاثیر ویتامین E بر مو می بینیم از  آنجایی که این ویتامین حاوی آنتی اکسیدان است علاوه بر حفظ سلامت پوست سر و مو به رشد مو کمک می کند.

خواص آنتی اکسیدانی این ویتامین استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد را کم می کند. این رادیکال ها سلول های فولیکول مو در پوست سر را از بین می برند.

تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟

پیشگیری از ریزش مو

مدارک کمی دال بر تاثیر ویتامین E بر ریزش مو وجود دارد. یک مطالعه تحقیقاتی کوچک روی ۳۸ داوطلب انجام شد که همگی ریزش مو داشتند. در این تحقیق نشان داده شد که یکی از اجزای ویتامین E بر ریزش مو تاثیرگذار است و در مقایسه با دارونماها موجب بهبود ریزش مو می شود.

برای روشن شدن چگونگی تاثیر ویتامین E بر مو هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

افزایش درخشش و سرزندگی مو

به گفته برخی در بررسی تاثیر ویتامین E بر مو این ویتامین موجب درخشش مجدد موهای آسیب دیده می شود. اکثر تولیدکنندگان برای بازگردانی درخشش مو معمولا ویتامین E را به محصولات خود اضافه می کنند. تحقیقات محدودی در مورد میزان تأثیر ویتامین E در براق شدن مجدد مو انجام شده است.

نحوه استفاده یا دریافت ویتامین E بیشتر

ویتامین E ماده ای مغذی و طبیعی است که در غذاهای خاصی وجود دارد. علاوه بر این افراد آن را از طریق مکمل ها و سایر محصولات دریافت می کنند.افراد از روش های زیر برای دریافت ویتامین E بیشتر استفاده می کنند یا مقدار بیشتری از این ویتامین را به مو و پوست سر خود می مالند.

شامپو و دیگر محصولات مو

شامپو ها و نرم کننده های حاوی ویتامین E در بازار وجود دارند. افراد برای شستشوی موها به راحتی آنها را جایگزین محصولات معمولی می کنند.

هنگام استفاده از محصولات و مکمل های خاص، حتما به برچسب اطلاعات روی محصولات توجه کنید.

شامپوهای غنی شده با ویتامین E و سایر مواد مغذی به صورت آنلاین قابل خریداری هستند. البته لازم به ذکر دوباره است که مدارک کمی برای اثبات تأثیر این ویتامین بر سلامت مو وجود دارد.

غنی سازی رژیم غذایی

ویتامین E در مواد غذایی متفاوتی وجود دارد که عبارت هستند از:

  • سبزیجات
  • آجیل و دانه ها
  • روغن سبزیجات
  • غلات صبحانه غنی شده
  • تاثیر ویتامین E بر مو چیست؟
  • برای افزایش دریافت و بهره بردن از تاثیر ویتامین E بر مو غذا هایی را مصرف کنید که به طور طبیعی سرشار از این ویتامین هستند. برخی از منابع غذایی غنی از  ویتامین E عبارت هستند از:

    • ۱ قاشق غذاخوری روغن جوانه گندم – ۲۰٫۳ میلی گرم
    • ۱ اونس دانه آفتابگردان تفت داده شده خشک – ۷/۴ میلی گرم
    • ۱ اونس بادام تفت داده شده خشک – ۶٫۸ میلی گرم
    • ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی – ۲٫۹ میلی گرم
    • نصف فنجان اسفناج آب پز – ۱٫۹ میلی گرم
    • نصف فنجان کلم بروکلی آب پز – ۱٫۲ میلی گرم

    کارشناسان به طور کلی افزایش دریافت ویتامین E را بی خطر می دانند.

  • برای مطالعه مطلب کامل بر روی تقویت مو کلیک کنید.

دکتر حاجیلو بازدید : 38 شنبه 05 مهر 1399 نظرات (0)

از گذشته تاکنون بر تعداد افراد سیگاری جامعه افزوده شده است که این تعداد علاوه بر میانسالان، جوانان جامعه و گاهی نوجوانان را نیز در بر می گیرد. سیگار و اعتیاد به هر نوع دود و مواد مخدر آثار زیان باری را برای بدن در پی دارد؛ از جمله از دست دادن مو در افراد سیگاری، نابودی ریه و خرابی دندان از آسیب های کشیدن سیگار است.

هر گوشه ای از شهر را که نگاه می کنیم، تعدادی جوان و نوجوان سیگار به دست را مشاهده می کنیم که دانسته یا ندانسته در حال زیان رساندن به خود هستند. والبته بعلت دودی که از سیگار این افراد خارج می شود، به اطرافیان خود نیز آسیب وارد می کنند.

کشیدن سیگار نه تنها در بین مردان، بلکه بین زنان و دختران جامعه نیز رواج پیدا کرده است. مادران جوانی که به کشیدن سیگار مشغول هستند بدون شک آسیب های جبران ناپذیری را به خود و فرزندانشان وارد می کنند.

در این مقاله قصد داریم دلایل ریزش موی زنان و مردان سیگاری را بیان کنیم. در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.

دلایل عمده ریزش مو در افراد سیگاری و روش های جبران آن

بررسی علل از دست دادن مو در افراد سیگاری

سیگار کشیدن و دود آن علاوه بر ایجاد سرطان، بر ژنتیک یا DNA افراد و فولیکول های مو نیز آسیب وارد می کند و باعث ریزش مو در زنان و مردان می شود. در گذشته با تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده بودند، ثابت کردند که استعمال دخانیات باعث سفیدی زودرس مو، کم پشت شدن آن و از دست دادن مو در افراد سیگاری می شود.

در ادامه مطلب، توضیحات متخصصان مو در رابطه با اینکه چگونه کشیدن سیگار باعث ریزش مو می شود را شرح داده ایم. همچنین خواهیم گفت که چگونه قادر به جلوگیری از آسیب بیشتر به موهای خود هستید. در ابتدا علل از دست دادن مو در افراد سیگاری را بیان می کنیم.

سیگار کشیدن باعث ریزش مو می شود!

از آنجا که علل مختلفی بر ریزش مو وجود دارد، قصد داریم مواردی را که مربوط به از دست دادن مو در افراد سیگاری می شود را بیان می کنیم. سه علت عمده حاکی از این امر است که در زیر شرح می دهیم.

۱- گردش خون ضعیف!

تولید مو به وسیله فولیکول های مو صورت می گیرد. برای تولید موهای جدید، فولیکول به گردش هوای تازه، مواد معدنی و مواد مغذی نیاز دارد. سیگار کشیدن، جریان خون در بدن را کاهش می دهد و رگ های خونی را کوچک می کند. در اینصورت فولیکول فاقد خون و مواد مغذی می شود و دیگر قادر به تولید مو نیست. حتی اگر مو های جدیدی ساخته شود، ضعیف و شکننده هستند و خواهند ریخت. بنابراین گردش خون ضعیف علتی بر از دست دادن مو در افراد سیگاری است.

۲- آسیب پذیری سیستم ایمنی!

سیستم ایمنی ضعیف مانند سرزمین بدون محافظ است که دشمنان به راحتی به آن نفوذ می کنند و باعث شکست آن می شوند. بدنی که در مبارزه با بیماری ضعیف است، آن ها را به خود جذب می کند که مهمان پوست سر شما شوند و عفونت های قارچی و باکتریایی را ایجاد کنند.

دلایل عمده ریزش مو در افراد سیگاری و روش های جبران آن

نیکوتینی که در سیگار وجود دارد، با ایجاد آرامش در شما، متابولیسم بدن را کند می کند؛ اما در واقع قلب است که کند عمل می کند و باعث ایجاد سرگیجه در شما می شود.

کشیدن سیگار ممکن است در ظاهر کاری با کلاس و مدرن به نظر برسد و با آن احساس آرامش کنید؛ اما هزینه های جبران ناپذیری  مانند از دست دادن مو در افراد سیگاری و سلامتی آن ها دارد. با ترک سیگار، ریزش مو را قابل جبران کنید!

۳- تشدید ریزش مو ژنتیکی!

جالب است بدانید که از دست دادن مو در افراد سیگاری ممکن است به علت تشدید ریزش مو ژنتیکی به وسیله کشیدن سیگار باشد!

تحقیقات ثابت کرده است که آلودگی باعث ریزش موی غیر قابل بازگشت در زنان و مردان می شود. اما همه افراد به طور مساوی در معرض آلودگی نیستند! اگر بطور مرتب در یک اتاق بسته یا اتومبیل هستید، هوای سرشار از مواد سرطان زا بیشتری را به خود جذب می کنید که پروتئین مورد نیاز مو را کاهش می دهد.

دود و خاکستر حاصل از سیگار، سمومی هستند که به کمک آلاینده ها می روند و بر تمام نقاط کره زمین اثر می گذارند.

در مطالب بالا علل از دست دادن مو در افراد سیگاری را بیان کردیم و حالا از شما درخواست داریم تا سیگار را ترک کنید! ما می دانیم که ترک سیگار چندان آسان نیست ؛ اما اقدامی ارزشمند است و علاوه بر سلامتی، ریزش مو را نیز از بین می برد.

ده بیماری ناشی از کشیدن سیگار

اگر همچنان دلایل بالا مانند از دست دادن مو در افراد سیگاری، شما را قانع به ترک سیگار نکرده است، در این قسمت قصد داریم بیماری های جبران ناپذیر کشیدن سیگار را برای شما نام ببریم!

  • بیماری های ریوی
  • ریسک بالای حمله قلبی
  • دیابت نوع ۲
  • سرطان کبد
  • کاهش جریان خون و بسته شدن عروق
  • کاهش بینایی
  • بیماری سل
  • از بین رفتن خانواده افراد سیگاری به علت استشمام دود ناشی از آن
  • لخته شدن خون و سکته مغزی
  • سرطان دهانه رحم

این ده دلیل باید کافی باشد که برای همیشه از شر سیگار خلاص شوید.

ریکاوری و جبران ریزش مو

در این مقاله سعی کردیم که علل جبران ناپذیر کشیدن سیگار از جمله از دست دادن مو در افراد سیگاری را شرح دهیم. مو از دست رفته قابل جبران نیست اما قادر هستید آنچه را که دارید حفظ کنید!

در ادامه اقداماتی را برای ترک سیگار و جلوگیری از آسیب بیشتر به فولیکول مو را بیان می کنیم.

برای مطالعه مطلب کامل بر روی ریزش مو کلیک کنید.

تعداد صفحات : 19

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 181
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 20
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 37
  • باردید دیروز : 6
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 120
  • بازدید ماه : 1,649
  • بازدید سال : 13,394
  • بازدید کلی : 32,652